GABA-gamma-aminobutyric-acid

Споделяне на GABA

Магазин за хранителни добавки в София-най-добрите аминокиселини GABA Най-добрия избор на gaba-аминокиселина, габа хранителна добавке с гарантиран произход и безплатна консултация

вторник, 25 август 2015 г.

Widgets

GABA странични ефекти

Нормалния дневен прием и дозировка на хранителна добавка GABA е  250 mg-750 mg, два до три пъти през целия ден. Предозиране  с GABA може да доведе до потенциално опасни странични ефекти:

- Повишаване на сърдечната честота
- Учестено дишане или чуство за недостиг на въздух
- Усещане за изтръпване и иглички, сърбеж, гъделичкане в гърлото, лицето и крайниците
- Сънливост

Странични ефекти от предозиране с хранителна добавка GABA


Сред тези по-чести нежелани странични реакции от предозиране с GABA, са ефектите върху дишането и сърдечната честота те отшумяват сравнително скоро след появата им. Усещането за изтръпване, иглички, сърбеж или гъдел обикновено продължава, не повече от 20-40 минути.Също така има докладвани странични ефекти от прием на GABA, от потребители, които са взели GABA добавки за определен период от време (3 месеца или повече), които са имали увеличаване на чувството на тревожност. Те съобщават, че след като са спрели приема на добавка GABA, повишената тревожност  е изчезнала. Има и пациенти ,които съобщават за други странични ефекти, като чувство на безпокойство или неудовлетвореност, замаяност, и повишаване на кръвното налягане и сърдечната честота. 

Има и по-нови проучвания, проведени с бодибилдъри ,на които са приложени високи дози от хранителна добавка GABA.При тях,не са наблюдавани странични ефекти.Но тези опити не съответстват на човек с по-заседнал начин на живот. Има докладвани странични ефекти след прием на 10 грама доза от GABA .Ето какво споделя след този инцидент пациента:

"Около десет минути след прием на GABA, аз започнаха  да чувствам хриптене на дъха ,което продължи и нарасна до 45 минута след приема. Пет минути по-късно, сърдечната ми честота достига до 140 удара в минута, а кръвното ми беше 180/100. Чуствах задушаване, нервност и невъзможност  да стоя на едно място. Имах огромна атака на тревожност, помислих си, че ще умра...... Наложи се да повърна в кошчето за боклук. През следващия половин час, тази тревожност се засили, и продължи да ми се гади,през следващите два часа.Тази доза GABA ,също така, причини постоянно флъш усещане(бодежи и иглички), подобно на това от прием на ниацин, въпреки че кожата ми не беше червена. Имах изтръпване в ръцете и цялото тяло.Този ефект се наблюдава дори и в прием на по-малка доза от 3 ​​грама GABA, и причината за него вероятно е невралгична, за разлика от ефекта от ниацин, който е предимно съдов.

Fhl.bg - магазин хранителни добавки

Няма коментари:

Публикуване на коментар