GABA-gamma-aminobutyric-acid

Споделяне на GABA

Магазин за хранителни добавки в София-най-добрите аминокиселини GABA Най-добрия избор на gaba-аминокиселина, габа хранителна добавке с гарантиран произход и безплатна консултация Купи  GABA - Хранителна добавка,на най-добра цена с промо код,най-доброто предложение на GABA - Хранителна добавка на промо цена

сряда, 26 август 2015 г.

Widgets

GABA употреба

GABA - Хранителна добавка


Хранителни добавки GABA се рекламират като алтернатива на много успокояващи лекарства. Но има един проблем. Има недостатъчно доказателства и медицински убеждения,че хранителни добавки GABA приети и усвоени, няма да могат да преминат през кръвно-мозъчната бариера.Кръвно-мозъчната бариера е биологична защитна стена между общо кръвообращение на тялото и кръвообращението, което снабдява мозъка. Тя не позволява на много от хранителните добавки, химикалите и лекарствата, които циркулират в кръвта да достигнат до мозъка. Ето защо има съмнения ,че хранителни добавки с GABA ще  могат да са ефективни ако успеят да преминат от организма в мозъка. Ако хранителната добавка с GABA не достигне до мозъка, тя не може да е ефективна.А, защо тогава са толкова много хората, които купуват, хранителни добавки GABA и са доволни от тяхното транквилизиращо действие? Използването на GABA орално като хранителна добавка с успокояващ ефект е малко пренебрегвано от съвременната медицина, и не е подкрепено от достатъчно клинични изследвания.Което буди и малко съмнения.Защо наистина хранителна добавка GABA, не се потвърди с достатъчно клинични доказателства за действие и ефективност и да се прилага като терапия и заместител на някои успокоителни.

Точно тук, е разковничето на проблема, големите фармакологични компании бълващи лекарства едва ли ще са доволни от това, пък камо ли да спонсорират такива изследвания.
Като главна причина за недостатъчна ефективност на хранителни добавки с GABA, се посочва,че GABA не преминава кръвно-мозъчната бариера.
Единственият начин GABA да е ефективна хранителна добавка, е заобикалянето на кръвно-мозъчната бариера.
Всъщност на пазара вече има и такива хранителни добавки които са производни на GABA, като phenibut и picamilon. Picamilon комбинира, ниацин и GABA и преминава кръвно-мозъчната бариера като про лекарство, което по-късно се хидролизира в GABA и ниацин.Въпреки противоречивите твърдения може със сигурност да кажем че прим на GABA и хранителна добавка GABA, се използва най често за намаляване на стреса,при силно напрежение, безпокойство, объркване и депресия,но най-вече при хора, подложени на стрес.Облекчава тревожността и подобрява настроението.


Връзката между GABA и HGH-Хормон на растежаНяколко проучвания подкрепят идеята, че перорален прием на хранителни добавки GABA увеличава Human Growth Hormone (HGH).Повече GABA в мозъка увеличава Човешкия растежен хормон. Новите изследвания потвърждават това, и отчитат връзката между хранителни добавки GABA и HGH в тялото . Три грама дози от хранителна добавка GABA, повишава нива на хормон на растежа, но само ако се приема непосредствено преди тренировка. Без упражнения, прием на хранителна добавка GABA няма ефект върху HGH. Трябва да се изясни терминът упражняване, изследванията са проведени върху бодибилдъри и ние говорим за една интензивна тренировка. Ако хранителни добавки с GABA могат да повишат нивата на HGH, някои от тях може да премине през кръвно-мозъчната бариера, може би само след тренировката. 
 

Хранителни добавки с GABA Облекчава предменструалния синдром (ПМС)

Жените, които стават депресирани с хормоналните промени по време на своя менструален цикъл имат по-ниски плазмени нива на GABA, отколкото жени, чиито настроения не са засегнати от менструални промени. Изследване показва, че това е от наследствена тенденция за ниски нива на GABA ,които са в основата на депресивните състояния и предменструална депресия. Последни изследвания показват още по-сложно взаимодействия между половите хормони и GABA в мозъка. При здрави жени, активността на GABA в мозъка намалява през менструалния цикъл, особено на лутеалната фаза.

Хранителни добавки GABA при Мозъчно  разстройство, причинено от излагане на химикали


Ранни изследвания показват, че приемането на хранителни добавки с GABA подобрява вниманието, паметта и емоционалните реакции при деца с разстройство на мозъка, причинено от излагане на химикали.

Хранителни добавки с GABA помагат при менингит


Някои изследвания показват, че приемането на GABA като хранителна добавка, намалява развитието на симптомите след възстановяване и предотвратява развитието на други сериозни заболявания.

Хранителни добавки с GABA при Припадъци


Има изследвания в които се твърди,че прием на хранителни добавки GABA заедно с медикаменти, използвани за лечение на припадъци намалява честотата на пристъпите и има видим ефект за потискане на припадъците, защото увеличава GABA ефект в мозъка Taurine.Хранителни добавки GABA трябва да се използват с повишено внимание от всеки, който има чести припадъци.

Хранителни добавки GABA при бронхит


Изследвания показват, че приемането на хранителни добавки GABA заедно с лекарства, използвани за бронхит, увеличава времето между пристъпите на кашлица.


Прием на хранителни добавки GABA при Високо кръвно налягане


Някои изследвания показват, че приемането на хранителни добавки, съдържащи GABA, заедно с други съставки, може да намали кръвното налягане при хора които имат високо кръвно налягане.

Прием на хранителни добавки GABA при висока кръвната захар и диабет


Има изследвания,които предполагат, че прием на 2-4 грама хранителни добавки GABA, може да стимулират производството на инсулин и по-ниски нива на кръвната захар.Тази идея се подкрепя и от по-нови проучвания за човешкия хормон на растежа, който също получава увеличение в нивата на инсулина с перорален прием на хранителни добавки GABA.

Хранителна добавка GABA при Морска болест


Някои изследвания показват, че приемането на хранителни добавки GABA може да забави появата на морска болест и намаляване на симптоми като втрисане, студена пот, и бледа кожа.

Прием на хранителни добавки GABA при Церебрална парализа


Ранни изследвания показват, че приемането на хранителни добавки GABA може да подобри психическото развитие, обучение, лексика, и физическата функция при деца с церебрална парализа.

Fhl.bg - магазин хранителни добавки

Няма коментари:

Публикуване на коментар