GABA-gamma-aminobutyric-acid

Споделяне на GABA

Магазин за хранителни добавки в София-най-добрите аминокиселини GABA Най-добрия избор на gaba-аминокиселина, габа хранителна добавке с гарантиран произход и безплатна консултация

четвъртък, 27 август 2015 г.

Widgets

GABA Gamma-Amino Butyric Acid действие

Какво е GABA


Гама аминобутерична киселина (GABA) е аминокиселина, която действа като невротрансмитер в централната нервна система.За разлика от хормоните, които се отделят от жлези и се транспортират по кръвоносната система до малко или много отдалечени органи, чиято функция модулират, невротрансмитерите се отделят от нервни клетки неврони и са в непосредствена близост до "целта" (други нервни клетки), която достигат директно.Въпреки че от химична гледна точка, GABA е аминокиселина,тя рядко се посочва като такава в научните или медицински среди, тъй като терминът "аминокиселина",по условие се отнася до алфа аминокиселините, към които GABA не се числи , нито се счита за причислена към протеините.

Хранителни добавки с GABA

Хранителна добавка габа, инхибира пренасянето на нервни в мозъка, успокоява нервната активност. Като хранителна добавка, се продава и рекламира, главно заради тези невротрансмитерни ефекти, и като естествен транквилизатор. GABA също е използвана за увеличаване нивата на човешки растежен хормон и е много популярна, сред практикуващите фитнес и бодибилдинг.



Когато човешкият организъм и съответно мозъкът, е подложен на прекомерно нервно напрежение и стрес, се отделят норепинефрин или епинефрин (адреналин).Това е нормална реакция на организма ,но когато този стрес е хроничен,той причинява излишък в тези хормони,за да ги неутрализира, мозъкът произвежда невротрансмитери, един от които е GABA, които имат инхибиторни ефекти върху нервната система.Мозъкът използва GABA да успокои прекалено нервно напрежение и стрес.Какво е Невротрансмитер .Нервната система е съставена от отделни нервните клетки, наречени неврони. Те служат като проводници на организма. Нервните сигнали се предават чрез дължината на неврон като електрически импулс. Когато един нервен импулс достигне края на неврона тя може да прескача към следващата клетка с помощта на химически посланици, наречени невротрансмитери. В централната нервна система, която се състои от мозъка и гръбначния мозък, невротрансмитери преминават от неврон на неврон. В периферната нервна система, която се състои от нервите, които се изпълняват от централната нервна система на останалата част от тялото, химически сигнали преминават между неврон и съседна жлеза или мускулна клетка.

GABA - действие и ефект
Ролята на Gaba за мозъка


Как действа GABA:::after Множество проучвания са проведени, за да потвърдят ефекта от орален прием на гама-аминомаслена киселина (GABA) за релаксация и имунитет по време на стрес.Тези проучвания показват,че GABA не само предизвиква релаксация, но също така намалява и тревожността. GABA може да работи ефективно като естествен релаксант и ползите от прием на габа, биха могли да се наблюдават в рамките на 1 час след приема на  GABA хранителна добавка,тя индуцират релаксация и намаляват тревожността. Освен това, приложението на GABA добавка, може да засили имунитета при неблагоприятни условия.L-глутамин е аминокиселина, която е предшественик на GABA. С помощта на хранителна добавка, която съдържа L-Глутамин заедно с балансирано хранене, може да поддържате естественото доставяне на GABA за организма, както и други невротрансмитери.

GABA е в мозъчните клетки от глутамат и функции като инхибиторен невротрансмитер - което означава, че блокира нервните импулси. Аминокиселината Глутамат действа като стимулиращ невротрансмитер и когато са свързва към съседни клетки ги насърчава да изтрелват и изпращат нервни импулси. GABA прави точно обратното, и казва на съседните клетки да не изпращат импулс.


Без GABA, нервните клетки изтрелват импулси твърде често и твърде лесно. Тревожни разстройства като панически атаки, припадъци, и множество други състояния, включително пристрастяване, главоболие, синдром на Паркинсон и когнитивно увреждане всички са свързани с ниска активност на GABA. Прием на Хранителна добавка габа регулира спокойното предаване на нервните импулси от един неврон към друг. Той има успокояващ ефект.
Fhl.bg - магазин хранителни добавки

Няма коментари:

Публикуване на коментар